Agenda

2e Hands on sessie voor het MKB
Donderdag, 21 Mei 2015, 13:00 - 18:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Hans van Bragt

Als MKB ondernemer zelf aan de slag met Big Data en er waarde uit halen? Schrijf je nu kosteloos in! Voor de 2e Big Data Hands-on sessie op 21 mei 13.00 - 17.00 in Almere zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Kansen voor MKB

De economische en maatschappelijke waarde van Big Data wordt door de Nationale DenkTank op vele miljarden geschat en een fors deel daarvan komt uit het MKB. Bij steeds meer MKB-organisaties begint dan ook het besef door te dringen dat er hier wat te halen valt. De kansen om meer waarde te halen uit eigen data, al dan niet in combinatie met externe data zoals bijvoorbeeld social media of open data, zijn er. Hoogste tijd dus om er mee aan de slag te gaan. Wil je weten hoe je dat aanpakt? Het Doorbraakproject Big Data biedt een unieke kans om zelf (kosteloos) aan de slag te gaan met data, onder begeleiding van experts.

Steeds meer organisaties gaan met Big Data aan de slag of zijn dit van plan. In de verhalen van bedrijven die al langer met big data werken en daar inmiddels ook geld mee verdienen is een duidelijke overeenkomst te ontdekken. Het begint met inspiratie, een visie of gewoon een hoeveelheid data waarbij het gevoel bestaat dat er veel meer waarde uit te halen moet zijn. Of waar simpelweg veel efficiënter en effectiever mee kan worden omgegaan. Vervolgens wordt er hands-on mee aan de slag gegaan. Hierbij is de hulp van specialisten nuttig (kenners van analyse tools of data scientists die op een andere manier omgaan met data en hier inzichten uit te halen). Maar ervaring leert ook dat het niet alleen een technische aangelegenheid is. Het gaat er meer om dat de vragen vanuit de business moeten komen. De Big Data analyse tools zijn dan vervolgens het hulpmiddel om de vragen te kunnen beantwoorden.

2e Hands-on sessie, 21 mei a.s.

Om MKB-organisaties op een laagdrempelige manier de kans te bieden op praktische wijze kennis te maken met state-of-the-art big data analyse- en visualisatietools, organiseert het BDVC op 21 mei in het Big Data Value Center in Almere de tweede van een aantal Big Data Hands-on sessies speciaal voor het MKB. Uniek aan deze opzet is dat er een experimenteeromgeving beschikbaar is met toegang tot Big Data analyse tools van toonaangevende leveranciers én de kans om ook met eigen of externe Big Data aan de slag te laten gaan. Deelnemers worden begeleid door data scientists van TNO en andere partners van het BDVC. Met de hulp van specialisten van de partnerbedrijven SAS en Reports met Visual Analytics, EMC en OpenLine met Pivotal, Infotopics met Tableau en Alteryx, Oracle en Aorta met Endeca en HP met Vertica Pulse kunnen deelnemende MKB-organisaties een middag lang kennismaken met de mogelijkheden van Big Data analyse en ook volop zelf met Big Data experimenteren.

Praktische informatie

Aan de deelname voor deze dag zijn geen kosten verbonden, wel zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Van deelnemers die de beschikking hebben over eigen datasets wordt verwacht dat zij bereid zijn hier ook zelf substantieel tijd aan te willen besteden in de voorbereiding en gedurende de dag. Aanvragen voor deelname worden hier mede op beoordeeld.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan toekomstige sessies, stuur dan een mail naar Hans van Bragt

Locatie Big Data Value Center, Wisselweg 33 Almere
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.