Agenda

MKB sessie “Extra omzet in 2015 met Big Data?!” Urecht
Donderdag, 27 November 2014, 15:00 - 18:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Uitnodiging MKB voor “Extra omzet in 2015 met Big Data?!”

 27 november bij KvK Utrecht, 15:00 uur,

Het Big Data Value Center Almere nodigt u in samenwerking met TNO, KPN en Kamer van Koophandel uit om deel te nemen aan “Extra omzet in 2015 met Big Data?!”. Een bijeenkomst gericht op het MKB over kansen en uitdagingen voor uw bedrijf: wilt u horen hoe u op korte termijn meer omzet kan halen? Meld u dan aan voor deze inspirerende sessie. Wij nemen u mee in de mogelijkheden van Big Data: Wat heeft u nou aan Big Data, en hoe kunt u in uw bedrijf hiervan profiteren?  Via inspirerende voorbeelden gaat u met ons aan de slag om de waarde voor uw bedrijf in kaart te brengen.

U kunt kiezen uit 2 data: donderdag 27 november in Utrecht of een nog te bepalen datum in 2015. Door de intiemere opzet ( maximaal 20 MKB-bedrijven per sessie ) kunnen we goede discussies voeren om echt tot de kern van de kansen te komen.

Wordt geïnspireerd door 3 aansprekende presentaties en vindt de kansen om een data-innovatieve MKB-er te worden. In splintersessies gaan we in op de kansen en uitdagingen om als MKB aan de slag te gaan met Big Data. Er is gelegenheid tot het onderling delen van kennis en ervaringen.

Inloop is vanaf 14.30 uur. We starten om 15.00 uur met een drietal inspirerende presentaties met sprekende voorbeelden over Big Data. Vervolgens diepen we in interactieve sessies de kansen en uitdagingen uit van Big Data voor MKB. We sluiten af met de vraag hoe MKB hier business van kunnen maken. Vanaf 17:00 uur: netwerkborrel.

Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. Concrete vragen over Big Data kunnen alvast gemaild worden. Tijdens de bijeenkomst worden deze vragen beantwoord.

Inschrijven Via dit aanmeldformulier kan worden ingeschreven voor de sessie. Dit kan tot en met 26 november. Wees er tijdig bij, de inschrijving sluit bij 20 deelnemers.

Plaats van handeling is Kamer van Koophandel aan de Kroonstraat 50, 3511 RC Utrecht.

De waarde van Big Data
Data levert (meer)waarde op wanneer je er slimme dingen mee kunt doen. Big Data is een nieuwe natuurlijke hulpbron geworden, die we met behulp van geavanceerde analytische software en visualisatie kunnen interpreteren om te komen tot een slimmere wereld met talrijke kansen om daar geld mee te verdienen. Niet alleen voor grote bedrijven maar vooral ook voor het MKB. Het gaat om kennis, kunde en kassa. Met de inzet van analyse en visualisatie van Big Data is het mogelijk patronen in data bloot te leggen, combinaties te maken die op individueel niveau niet mogelijk zijn, campagnes te analyseren etc. Big Data geeft inzicht vragen vanuit de markt, leidt tot het ontdekken van nieuwe waardevolle producten, optimalisatie van dienstverlening en geeft inzichten in de eigen doelgroepen. Hoe kunnen organisaties snel reageren op signalen uit de markt? Hoe verhoog je klantloyaliteit? Hoe speel je snel in op behoeften van klanten?
De toepassingen van Big Data zijn grenzeloos en eindeloos.

Locatie KvK Kroonstraat 50, 3511 RC Utrecht