netwerk 01
MKB+ Partnernetwerk BDVC
Het Big Data Value Center Almere (BDVC) ontwikkelt een ecosysteem voor datagedreven innovatie en waardecreatie. De organisatie waar we aan bouwen is de aanjager, agendasetter en het geweten van datagedreven innovatie. Het Netwerk MKB+ partners is bedoeld voor bedrijven en organisaties die willen kijken wat big data oplossingen voor hun organisatie kunnen betekenen. En voor aanbieders van instrumenten voor de opslag en bewerking van big data. BDVC biedt een jaarlijks lidmaatschap van 1000 euro aan.

Deelnemende bedrijven ontvangen daarvoor een aantal interessante voordelen:

• Jaarlijks ledenevent over big data
• Vrij toegang tot thematische specials en MKB+-café’s en hands-on sessies
• Korting op trainingen in BDVC
• Vermelding bedrijfslogo plus omschrijving activiteit op website BDVC met link. Deelnemer mag ook het logo van BDVC op de eigen website zetten.
• Toegang tot matchmaking en consortiumvorming met als doel bussinessopportunties
• Toegang tot het data innovatie bassin en het begeleidingsproces en -faciliteiten*
• Toegang tot demo-omgeving ‘Bassin’ (tegen speciale voorwaarden)
• Toegang tot A-team lidmaatschap**
• Kunnen bijdragen aan opzetten van een crowdsourced library. Hierin voegen participanten en partners fysieke en digitale publicaties en documenten toe, relevant voor data innovatie. 
• Mogelijkheid tot bijdragen aan de ontwikkeling en volwassenwording van de data innovatie markt, bijvoorbeeld het ontstaan van een code of conduct op social data en een mkb radar plus vraag en aanbod matchingsfunctionaliteiten.

*Data-innovatie bassin
In het BDVC kan het MKB in ons databassin experimenteren met open en gesloten datasets voor vernieuwende toepassingen in markt en maatschappij en voor high performance computing doeleinden bij SURFsara. Er komt een ontsluiting bij het BDVC en bij SURFsara. Het MKB kan hiermee nieuwe kansen en business ontwikkelen.

**A-team
Door het samenstellen van multidisciplinaire teams (A-teams) met ervaring uit verschillende vakgebieden, zijn wij in staat om andere oplossingen te bedenken voor het MKB of organisatie met een big data vraagstuk. We gaan doen, we gaan leren en we gaan matchen (in de organisatie). Zo ontstaat innovatie. Dit is anders dan een kant en klare oplossing kopen. Het BDVC heeft een netwerk van specialisten die ervaring hebben in dit soort processen. Zij geven samen met de mensen uit de vraagstellende organisatie betekenis aan data, informatie, inzicht en interventie.

Veiligheid en faciliteiten
Wij garanderen dat de gesloten datasets niet naar buiten weggesluisd worden. Om de veiligheid te waarborgen is de data die de organisaties inbrengen alleen toegankelijk binnen BDVC/SURFsara. In het BDVC/Surfsara bassin wordt een beveiligde infrastructuur aangeboden voor opslag, analyse en visualisatie. Naast de infrastructuur zal er ook begeleiding zijn. Al met al een laagdrempelige voorziening. Bij de beschikbare software tools zal speciale aandacht besteed worden aan instrumenten die bediend kunnen worden door niet data- en/of analyse specialisten. Er zal een financieel kickback-systeem worden ontwikkeld voor de leveranciers van de gesloten datasets als deze datasets worden toegepast in nieuwe producten/diensten. Zo ontstaat de mogelijkheid om tegen lage aanvangskosten nieuwe producten/diensten te ontwikkelen. Tevens kan waarde worden gecreëerd uit gesloten datasets van organisaties die anders deze data niet meer zouden gebruiken.

Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Bron
:
BDVC
Gepubliceerd
:
23-2-2015
Auteur
:
Vivian Vijn